Over Ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt .

Het bedrijf

Van Houcke NV is een familiebedrijf dat in 1950 werd opgericht. Het bedrijf is opgedeeld in twee segmenten: de afdeling motoren te Jabbeke en de doe-het-zelfzaak te Snellegem. In de beginjaren lag de focus vooral op de verkoop van gereedschappen en machines. Niet veel later werd Van Houcke NV ook de exclusieve invoerder van eenfase en driefasige MEZ elektromotoren in België. Doordat de eenfasemotoren niet langer geproduceerd worden bij MEZ, introduceerde Van Houcke NV het nieuwe merk FCM Motors Europe. Om verder uit te groeien is het bedrijf eind 2012 verhuisd naar Vlamingveld 32 te Jabbeke. Hierdoor beschikt de doe-het-zelfzaak in Snellegem nu over een veel grotere ruimte om zijn producten aan te bieden en de hersteldienst uit te breiden.

Onze merken

Bij Van Houcke NV vindt u kwalitatieve, driefasige MEZ elektromotoren in alle bouwgroottes van 63 tot en met 315. Deze motoren zijn beschikbaar in de spanningen 230/400V en 400/690V en hebben een vermogen lopende van 0.06 kW tot en met 315 kW. Als gevolg van de recente technologische vooruitgang en de nieuwe Europese richtlijnen, biedt Van Houcke NV u naast IE1 motoren ook IE2 en IE3 motoren aan. Een nieuwe reeks eenfasemotoren is onlangs geïntroduceerd onder de merknaam FCM Motors Europe, het nieuwe paradepaardje van Van Houcke NV. Het zijn motoren van uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar in alle mogelijke vermogens van 0,12 kW tot en met 3 kW. Alleen bij ons vindt u zo’n gamma van eenfasemotoren!

Waarom Van Houcke NV?

Na jarenlang handel te hebben gedreven in de sector van de elektromotoren, heeft Van Houcke NV vooral de ervaring als pluspunt. Wij behandelen iedere klant als een persoon en niet als een nummer. Hierdoor is Van Houcke NV al jaren gekend voor haar uitstekende dienstverlening die 24/24u, 7/7d geldt. Elke dag opnieuw kan het bedrijf u een brede waaier van kennis en ervaring aanbieden met een uitstekende dienst-na-verkoop. Dit door ons team van gemotiveerde medewerkers, elk met hun eigen specialisatie. Daarnaast biedt het nieuwe, ruime bedrijfsgebouw tal van mogelijkheden zoals het onderhouden van een grote, gevarieerde voorraad.

Klanten over ons